Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Erfaringsbaseret vejledning til 

jobmatch processen

Det er krævende at være opsøgende, at søge informationer, at markedsføre sig selv, at matche jobbet, at holde aktivitetsniveauet højt, at holde motivationen oppe osv. Kort sagt, det kan til tider være et hårdt arbejde at match jobbet. Men tilfredsstillelsen er stor, når det lykkes!


Jobmatch kan meget let går hen at blive et fuldtidsjob. Det er en god idé at planlægge dit jobmatch. Hvis du har gjort nogle overvejelser, inden du skal til at finde/lokalisere jobbet, både mentalt og fysisk – de usynlige og synlige job, vil din jobmatch proces have en større gennemslagskraftig.


Det er således vigtigt, at du husker og mester følgende:

Det handler om "øvelse" og igen "øvelse", til den sidder lige skabet.

 • At det tager tid at matche et eller flere job/stillinger.
 • At du selv må kæmpe for at få et job, ofte kan du være i hård konkurrence med andre.
 • At du skal disciplineret og meget gerne komme i et flow med dine jobmatch henvendelse.
 • At du ikke skal udsætte ting til i morgen, hvad du kan gøre i dag.
 • At skabe både mental og fysisk plads for dit jobmatch arbejde i dit hjem. (Kontor)
 • At forstå at jobmatch arbejde er din hovedaktivitet i hverdagen.
 • At lave en fast struktur i din hverdag med faste tidspunkter og aftaler.
 • At du laver en plan for hvornår du arbejder på din baggrundsøgning og viden til dit jobmatch arbejde.
 • At jobmatch er en kommunikationsproces – ikke en købe- eller salgsproces.
 • At de fleste stillinger/job ikke er slås op, men find dem og match dem..(De usynlige job)
 • At du skal benytte dit netværk (familie, venner, bekendte mv.). (Find listen på siden her.)
 • At holde dig ajour med, hvad der sker på arbejdsmarkedet. Læs aviser (f.eks. erhvervssektionen) og følg med i radio og tv "nyhederne". (Du finder dem alle her på siden her)
 • At planlæg dine aktiviteter i fremtiden. Lav registrerede mål.
 • At registrere alle dine kontakter, så du holder styr på din jobmatch og henvendelser til organisationen/virksomheden. Det fremmer tilliden til dig, at kunne fortæller, en anden i selv samme organisation/virksomhed, at du har talt med den og den på den dato og hvad i har talt om.

Der er primært to grunde til at en jobsøgende bør læse arbejdsmarkeds- erhvervs- og samfunds artikler. (Din egen branche/brancher.)

 • Der kan meget let opstå en lyst hos dig/jobsøgende til at jobmatch i en organisationen/virksomhed. Da der er bag ved en nyheds artikel Opstår der nemlig opgaver i organisationen/virksomheder. Nye opgaver som du/jobsøgende om muligt kan matche med dine kompetencer.

 • At du/jobsøgende ville kunne tale med eller stille relevante spørgsmål på det jobinterview du skal til. Du er orienteret og har viden. Kommunikationen gider meget let. Det føles rigtige at være til samtale.

Nu mere du kan matche dine faglige og personlige kompetencer – du finder kompetencerne, i din viden og færdigheder/holdninger/værdi mv. i din erhvervshistorie. Nu langt større resultat vil du modtage og nu meget mindre kamp syntes at du har. Find en rytme, en proces du har det godt og trives i.


Lav også en plan, en proces for hvordan du skal håndtere dine nederlag – altså hvis du gentagende gang ikke bliver inviteret til et jobinterview. 

Se video ”ledighedsstress” 

Video fortælling 

Læs mere om ledighedsstress.

Tidsskrift for ARBEJDSliv

Er du jobsøgende og er i en fast tilknytning med din A-kasse og eller et jobcenter i et forløb. Er det en rigtig god ide at benytte "Min plan". for at opnå struktur. Sæt dig godt og grundigt ind i, hvad du har ret til og hvilke regler der giver dig muligheder, for at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. For du nogle ideer så spørg i dine samtaler med jobcenteret og A-kassen om det er muligt. Kombinere du/I reglerne er 

der faktisk mange muligheder for at komme hurtigere i mål og matche jobbet.


Hvad er en plan?

Er en systematisk oversigt, f.eks et skema, et diagram eller en tabel, der indeholder en række tal, tidspunkter eller andre oplysninger angående hvordan noget skal afvikles, eller skal sammensættes.


En oversigt med udførlige forslag til hvordan noget kan gennemføres eller opnås - en strategi. Hvor i der også ligger en beslutning om hvad man har tænkt sig at gøre.


Læs mere her: Min Plan.

Jobsøgende - min plan

  Integration - min plan  

Nedenfor ser du flere værktøjer

Til og for din personlige baggrund på et positivt jobmatch

 - hvor jobbet kan blive dit.

Se og lær mere